Elementor als de perfecte tool om mijn fotografie website te bouwen

Post Image

Toen ik voor het eerst een duik nam in de wereld van webontwikkeling, werd ik overdonderd door het enorme aantal tools en platforms dat beschikbaar is om een website te bouwen. Ik heb er een aantal geprobeerd, ook in voor mijn werk, maar de beste website builder is toch wel Elementor.

Of je nu een hobbyist, een beginner bent of een medior front-end ontwikkelaar, Elementor is een gebruiksvriendelijke tool die ook uitdaging weet te bieden. In dit blog leg ik uit waarom mijn voorkeur ernaar uit gaat. Wel heb ik vooraf een thema aangeschaft die compatibel is met Elementor en goed is ingesteld op fotografie. Een portfolio thema van Humpton gebruik ik voor de site van Pheutograph.

Coderen is niet mijn kracht, dus ging ik op zoek naar alternatieven

Een van de grootste uitdagingen voor mij toen ik begon aan deze site ging over het stuk coderen dat misschien gebeuren moest. Als beginneling moet ik nog veel leren, en het was moeilijk om iets visueel aantrekkelijk te maken terwijl ik nog worstelde met HTML, CSS en JavaScript.

Veel kant-en-klare sjablonen

Een ander pluspunt van Elementor is het grote aanbod van kant-en-klare sjablonen. Deze sjablonen besparen niet alleen tijd, maar bieden ook inspiratie. Als leek weet ik niet per se wat er mogelijk is, maar wel wat ik mooi vind. Deze sjablonen lieten mij zien wat er kan, zonder de kennis nodig te hebben voor het maken van een sjabloon.

Met Elementor is dit niet het geval, de code is er al, op de achtergrond. Het enige wat ik hoef te doen is bepaalde elementen plaatsen en aanpassen naar mijn smaak. Elementor biedt een visuele manier om je site te bouwen, wat perfect is voor iemand zoals ik die beter leert door praktijkervaring.

Diverse widgets om de site aantrekkelijk te maken

Elementor biedt een breed scala aan widgets die het gemakkelijk maken om verschillende functies aan de site toe te voegen. Van basiselementen zoals koppen en afbeeldingen tot meer geavanceerde zoals sliders en formulieren. Ik ben vooral positief over het feit dat de diverse widgets toch een geheel kunnen vormen. Het enige wat ik gedaan heb, is de kleur aan te passen en wellicht het formaat.

Ondersteunende forums en tutorials

Mocht je er niet uitkomen met de sjablonen of andere technieken in je site, dan kan je makkelijk gebruik maken van tutorials of een fora. Met makkelijke en korte video’s krijg je al snel door waar het stuk liep en hoe je dit kunt verhelpen. En anders is Google je grootste vriend om achter het antwoord te komen!

Conclusie: Elementor is mijn fotografie website builder

Als hobbyist is Elementor mijn go-to fotografie website builder. Met de gebruiksvriendelijke interface, drag-and-drop opties en de uitgebreide reeks aan widgets en add-ons, is het perfect voor iedereen die een website wil maken, ongeacht hun ervaringsniveau.

Vorige
Hoe fotografie ook voor mijn rust zorgt
Volgende
Sluitertijd instellen Canon: ontdek hoe de sluitertijd werkt