Architectuur fotografie!

Post Image

Wat spreekt mij zo aan rondom architectuur fotografie?

Ik heb altijd al een liefde gehad voor design, kunst en alles daar omheen. Als kind wilde ik industrieel ontwerper worden, zodat ik de mooiste auto’s kon bedenken en ontwerpen. Dat is het uiteindelijk niet geworden. Maar ook gebouwen en bruggen fascineerde mij al vroeg. Het feit dat een gebouw haar eigen gewicht, duizenden mensen en soms voertuigen moeiteloos kan dragen intrigeerde mij (en nog steeds). Dat terwijl het er prachtig uit kan zien. Een hoogstandje als je het mij vraagt. Samen met mijn hobby fotografie wilde ik dit vastleggen, om de schoonheid ook aan andere mee te kunnen geven. zo ontstond er dus een voorliefde voor architectuur fotografie.

Mijn thuishaven; Rotterdam, blijkt één van de beste plekken te zijn om architectuur fotografie uit te proberen. Een combinatie van oude panden, enorme gebouwen en de meest indrukwekkende wolkenkrabbers. Voor architectuur fotografie is Rotterdam the place to be. Al kun je in Den Haag, Utrecht en – ik vind het pijnlijk om te zeggen – Amsterdam ook je geluk op. Ook hier wijk ik wel eens naar uit om actief te zijn met architectuur fotografie. En een mooie bijvangst bij het fotograferen van architectuur, is dat je al snel duizenden stappen hebt gezet. Goed voor de gezondheid en je ziet nog eens wat!

Architectuur fotografie in Rotterdam

Voor alle afbeeldingen die ik vast heb gelegd en ook mooi heb bewerkt begon ik destijds een Instagram account om dit op te kunnen tonen. Als een platform het juiste platform was voor architectuur fotografie in Rotterdam was, dan is het wel Instagram dacht ik zo. Het begon stroef, maar na consistent te plaatsen, groeide mijn achterban. Op een bepaald punt had ik bijna 3000 volgers. Dat was echter nooit mijn doel, maar het bevestigt wel dat ik niet de enige ben met een voorliefde voor architectuur fotografie in Rotterdam!

Inmiddels is het aantal flink afgenomen, want ik heb mijn hobby de laatste jaren helaas links laten liggen. Daar komt in 2023 weer verandering in. Ga je mee in mijn reis? Ik zie je daar graag!

Vorige
Nachtfotografie, hoe doe je het?
Volgende
Geen berichten meer