MaaktPheuto's
InspireerMetFotografie
Pheutograph is een hobby fotograaf uit Rotterdam en heeft een passie voor architectuur en portretfotografie. Hi! Mijn naam is Joran, 28 jaar oud en hier stel ik mij aan je voor. Lees je mee?

Liever direct contact opnemen? Doe dat hieronder!

Hobby fotograaf Rotterdam

Over mijn hobby

Al vrij vroeg kreeg ik op jonge leeftijd een PowerShot camera van het merk Canon. Dit wakkerde bij mij de liefde voor fotografie direct aan. Met weinig kennis of ervaring ben ik het maar gewoon gaan proberen. Dat is immers het leukste om te doen; proberen! Al snel merkte ik dat ik de camera was ontgroeid, vooral om dat er een vaste lens op zat. De mogelijkheden waren beperkt. Dus stapte ik over op een spiegelreflex camera, met meerdere lenzen. Dit was ook in de tijd dat ik naar Rotterdam verhuisde en verliefd werd op de stad. Één en één is twee dacht ik…

Uren kon ik ronddwalen om foto’s van Rotterdam te maken. Met al haar architectonische hoogstandjes. Het manueel fotograferen leerde ik hierbij zelf, tot ik aan het licht al af kon lezen welk diafragma ik dit keer moest pakken. Eenmaal thuis aangekomen kroop ik telkens achter de computer om de foto’s van Rotterdam direct te bewerken. Dit is weer een kunst op zich, in mijn ogen. Een kunst die ik nog niet zo lekker onder de knie heb, maar dat komt wel.

Na een tijdje raakte ik een beetje uitgekeken op de gebouwen, maar niet op de stad. Dus besloot ik om straatfotografie op te pakken en het te leren. Al snel kwam ik erachter dat dit wel andere koek is. Mensen hebben je snel door en dat kan de hele setting veranderen.

Helaas heeft mijn hobby een aantal jaren stilgelegen, ook omdat ik een zoontje van 2 jaar heb. Nu wil ik dit echter weer serieus oppakken en foto’s van Rotterdam en haar inwoners maken. In 2023 ga je meer van Pheutograph zien.  

Pheutograph als fotograaf in Rotterdam

Over mij

Waarom Rotterdam? Ik denk dat dit een vraag is waar ik geen antwoord op heb, zoals vele Rotterdammers zullen herkennen. Het is gewoon het gevoel en de onverklaarbare, niet stuk te maken, trots die we voor de stad hebben. De gebouwen zijn een mix van oud en modern, mooi en lelijk. De mensen hebben een houding die ik enorm kan waarderen. Dit alles leg ik graag vast op beeld, wat resulteert in mijn foto’s van Rotterdam.

Zo nu en dan keer ik wel naar de natuur, maar Rotterdam is en blijft mijn vertrouwde thuisbasis. Ook een Rotterdamse fotograaf of hobbyist mag zich wel eens buiten de gebaande paden begeven. Ik blijf echter wel het liefst als fotograaf in Rotterdam actief!

  • Joran Huisman
    Pheutograaf

Waar je mijn foto's van Rotterdam en omstreken kunt vinden?

Volg mij op de voet

Rotterdam via fotografie vastleggen is mijn passie, maar ook neem ik mijn camera graag mee naar andere plekken van de wereld. Wil je mij volgen tijdens deze reis? Dan kan dat via de volgende kanalen! Zie ik je daar?

Perspectief

Ik probeer, ondanks dat alles al honderd keer is vastgelegd, altijd een uniek perspectief vast te leggen.

Plezier

Ik heb enorm veel plezier bij het fotograferen en het bewerken. Daarbij let ik niet op perfectie, wat in mijn ogen zijn charme heeft.

Waar onderscheid Pheutograph zich in?

Buiten de gebaande paden

Ik durf fouten te maken, omdat ik mij er erg bewust van ben een amateur te zijn. Dat weegt minder zwaar.

Kritiek

Ik zou het enorm waarderen als jullie mij van jullie ongezouten mening willen voorzien. Daar kan ik alleen maar beter van worden.