Allesover
RotterdamInBeeld
Mijn hobby is fotografie, een voorliefde voor architectuur en Rotterdam als thuisbasis. Wat een combi!

Rotterdam in beeld; de stad is veranderd

Wat spreekt mij aan

Een aantal jaar terug was het beeld van Rotterdam grauw, sneu en saai. Het werd als één van de minst aantrekkelijke steden van Nederland gezien. Maar dat is inmiddels niet meer zo! Inmiddels bekend van de Lonely Planet, ontelbaar lekkere eettentjes, genoeg bezienswaardigheden, cultuur, maar bovenal architectuur. Een rijke combinatie tussen gebouwen van 100 jaar oud en ouder en de nieuwste wolkenkrabbers zoals De Rotterdam en de Zalmhaventoren. Het Rotterdam beeld is 180 graden gedraaid, het is nu booming!

Het beeld van Rotterdam vastleggen

Rotterdam in beeld brengen is als hobby fotograaf geen straf! Architectuur, een diversiteit aan mensen dat ongekend is in Nederland, parken, natuur en de haven. Er zijn genoeg mogelijkheden om uit te kiezen. Mijn favoriet tussen al deze opties is om met al de architectuur Rotterdam in beeld te krijgen. Ik houd van de combinatie tussen de oude gebouwen die Rotterdam kent en de nieuwe immense wolkenkrabbers of gebouwen met een vreemde vorm zoals het Depot. Maar iedereen doet het. En het gebeurt veel. Hierin probeer ik mij van de rest te onderscheiden. En in alle eerlijkheid lukt dit nog niet. Maar dat is juiste het leuke aan fotografie, het moet een uitdaging blijven. Het beeld van Rotterdam kan je immers op verschillende manier interpreteren en vastleggen.

De setting voor jouw Rotterdam beeld

Je kan ervan uitgaan dat alle ideeën over een mogelijke nieuwe plek al zijn vastgelegd door een ander in Rotterdam. Maar er is een verschil tussen plekken die al miljoenen keren zijn vastgelegd en plekken die nog niet zo vaak zijn vastgelegd. Om jouw Rotterdam in beeld te krijgen kan je hier naar opzoek gaan. Daarnaast kan je de plekken die je bezoekt eens vanuit een unieke hoek vast proberen te leggen. En denk hier niet in kaders. Ook ik doe dat nog te veel... Werk aan de winkel dus!

Straatfotografie bij het Depot in Rotterdam

Het beeld van Rotterdam bewerken

Adobe Lightroom

Alle beelden die ik van Rotterdam schiet, architectuur, van de mens of iets anders. Bewerk ik het liefst in Adobe Lightroom. Het is niet duur, biedt alle opties die je nodig hebt. Maar bovenal werkt het fijn met de standaard presets die je graag gebruikt. Zo kan je jouw stempel op de foto drukken. Jouw trouwe volgers kunnen de foto’s hieraan herkennen.

Adobe Photoshop

Het komt wel eens voor dat het beeld van Rotterdam achteraf niet zo perfect lijkt te zijn. Een ongewenst iemand in beeld, een prullenbak die daar niet hoort of iets anders. Dit – als je weet hoe – is makkelijk weg te poetsen met Photoshop. Als ik hier tegenaan loop, maak ik het liefst gebruik van dit programma.

Vragen, opmerkingen of feedback? Ik ben benieuwd naar al je bevindingen. Stuur mij een berichtje!

Allesover
ArchitectuurAntwerpen