Leer meerover
Natuurfotografie
Geïntrigeerd door de schoonheid van de natuur en mijn voorliefde voor fotografie pak ik steeds vaker mijn camera om natuur foto's te maken.

Natuurfotografie en al haar schoonheid

Mijn voorliefde

Natuurfotografen trekken er graag op uit, de ‘wildernis’ in. Nederland heeft helaas niet een echte wildernis meer, maar tegenwoordig zijn er wel wolven te zien! En Nederland heeft gelukkig prachtige reservaten en parken! Van duinen aan zee, tot de heide op de Veluwe en de bossen in het oosten van ons land. Dit maakt fotografie van natuur zo leuk; de diversiteit! Althans, dat is natuurfotografie in mijn ogen. Veel heb ik aan natuurfotografie alleen nog niet kunnen doen, omdat ik middenin de stad woon en (nog niet) de juiste lenzen heb. Maar ik roei met de riemen die ik heb,val veel, maar sta telkens weer op. Zodoende leer ik natuur foto’s maken. Hieronder een aantal voorbeelden!

Niet vergelijkbaar met natuurfotografen

Een natuur fotograaf heeft de juiste apparatuur, focust zich (misschien) alleen op het maken van natuurfotografie en ontwikkelt zichzelf hier constant in. Ikzelf ben een hobbyfotograaf dat veel meer van architectuurfotografie af weet, maar het enorm leuk vindt om natuurfotografie te leren én te proberen. Dus probeer ik natuur foto’s steeds vaker te maken, zodat ik er beter in kan worden.

Zoals ik al zei; ik ben geen natuur fotograaf. Maar ik kom graag buiten en ik kan enorm van de natuur genieten. Daarom heb ik besloten om meer natuur foto’s te maken de komende periode. Gaandeweg zal ik dit ook op mijn socials delen en wellicht ook meer lenzen aanschaffen. Stuur mij vooral mooie accounts, die ik kan volgen voor inspiratie en als leerschool.

Veel gestelde vragen
Wat is natuurfotografie?
Wat is natuurfotografie? Best simpel, foto's die je in een natuurlijke omgeving vastlegt. Er zijn echter wel diverse soorten foto's die in je in de natuur kunt maken. Zo heb je Macro, waarbij je met een krachtige lens de kleinste insecten vast kan leggen. Je hebt Wildfotografie, waar je zonder een krachtige zoomlens eigenlijk niet uit de voeten kan. Of je kiest ervoor om de setting vast te leggen, van een meertje of de mistige weilanden in de ochtend. Keuze zat!
Allesover
ZwartWit Foto