Veelgestelde vragen

Over Pheutograph
Verkoop je ook afbeeldingen?
Dit is niet mijn intentie, maar als je bijzondere verzoeken hebt of een bijzondere reden, kunnen we altijd even praten! Neem contact met mij op via het formulier op de contactpagina. We spreken elkaar snel!
Welke camera gebruik ikzelf?
Ik heb een Canon 750D, inclusief drie lenzen. Een 50mm lens met een f/1.8 diafragma, oftewel the ‘plastic fantastic’. Een 18-55mm lens met f/3.5-5.5 diafragma. Een vrij standaard lens. En als laatst een macro lens; 70-300 mm met een diafragma van f/3.5-5.5.
Hoe heb je fotografie geleerd?
Ik ben nog steeds een enorme rookie, en heb ook nog lang niet de spullen die ik graag zou willen hebben. Maar het beste is – zo heb ik het ook gedaan – om er gewoon op uit te trekken en je instelling op manual zetten. Hierdoor wordt je gedwongen om de camera te leren kennen. Binnen no-time weet je wanneer je een bepaald diafragma moet hebben of welke sluitersnelheid.
Schiet je ook portretfoto's tegen betaling?
Nee, dit doe ik eigenlijk alleen binnen mijn eigen kring. Ik heb er simpelweg te weinig tijd voor.
Over de types fotografie
Wat is straatfotografie?
Wat is straatfotografie? Voor mij de meest uitdagende vorm van fotograferen. Maar in essentie komt het neer op het vastleggen van een straatbeeld. Mensen, winkels, kramen, gebouwen. Je probeert de sfeer van de stad of het dorp vast leggen. En wat het voor mij een uitdaging maakt? Op dit moment heb ik nog geen zoomlens, waardoor ik dichtbij mensen moet komen om hen vast te leggen. Zodra zij mij zien, is het natuurlijke ervan af. Een uitdaging, maar wel een leuke uitdaging!